Дома > Вести > Вести за индустријата

Rockchip ја освои наградата „Специјално достигнување“ на China Core, а RK3588 ја освои наградата за одлични технолошки иновативни производи

2023-02-01

На 5-ти јануари, на самитот за промоција на интегрирани кола во Qin-Zhuhai-Macao во 2022 година и на 17-та церемонија за доделување на наградата „China Core“, Rockchip electronics Co., Ltd. (во понатамошниот текст „Рокчип“) ја освои наградата за двојна материјална, и „Наградата за специјално достигнување“ и новата генерација на водечки чип RK3588 ја освоија наградата „одличен производ за технолошки иновации“.



Вреди да се спомене дека наградата за специјално достигнување „China Core“ е новооснована награда за претпријатија, која има за цел да ги препознае примерните и извонредни достигнувања во развојот на домашната индустрија за интегрирани кола. Претпријатија кои постигнаа плодни резултати, активно учествуваа и силни иновации во претходните прекрасни активности за поттикнување производи на „China Core“. Досега Rockchip ја освои честа на производот „China Core“ вкупно 16 пати. Овој пат, доделувањето на „Специјалната награда за достигнување“ е целосна афирмација на вредноста на производите на Rockchip и високо препознавање на концептот на независна иновација зад производите.



Како нова генерација на водечки чип на Rockchip, чипот RK3588, кој ја освои наградата за „прекрасни технолошки иновативни производи“, е широко поздравен од пазарот.



Разбирливо е дека Rockchip RK3588 som, кој ја усвојува архитектурата ARM, напредната процесна технологија од 8 nm, интегрира четири-јадрен Cortex-A76 и четири-јадрен Cortex-A55 (вкупно 8 јадра) и посебен неонски копроцесор, поддржува видео кодек од 8K , обезбедува многу моќни вградени хардверски мотори, обезбедува екстремни перформанси за апликации од високата класа и обезбедува богати функционални интерфејси за да се задоволат потребите за прилагодување на производот на различни индустрии.

Во моментов, партнерските производи и проекти опремени со чипови RK3588 се спроведуваат непречено, покривајќи апликации како што се компјутерски рабови, електрични возила, енергија и индустрија, машинска визија, паметна медицина, паметно канцелариско образование, паметен бизнис, потрошувачка електроника, роботи, Рачен компјутер, VR/AR, роботи, паметно деловно шоу итн.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept