Дома > Вести > Вести за индустријата

Rockchip rv1126, избор на мала потрошувачка на енергија и паметна IPC камера со високи перформанси

2023-07-05

Потребите на индустриите како што се безбедносниот мониторинг, индустриската автоматизација, паметните градови и паметната медицинска нега промовираа иновации во областа на машинската визија со вештачка интелигенција. Водечките производители на хардвер соработуваат со други производители за да создадат помоќни компоненти и да им обезбедат на корисниците повеќе функции. Напредните чипсети се комбинираат со софтвер и фирмвер кои обезбедуваат побрзо работење, поголема резолуција и полесна имплементација.
Rockchip соработува со многу компании за да го интегрира нивниот софтвер за длабоко учење во нови производи за чип за визија, со што ќе го олесни користењето на чипот и побрзо да донесе нови системи за визија на пазарот. Во моментов, на страната на производот, RV1109&RV1126 AI vision чипот е едно од ремек-делата на ROCKCHIP.

RV1109&RV1126 е SoC за општа намена, специјално дизајниран за апликации за машинско гледање, лансиран од Rockchip. Интегрирајќи 14M ISP и 1.2TOPS NPU, поддржувајќи кодирање и декодирање на 4K видео, и истовремено уредување и декодирање, главно се користи во паметна безбедност, видео комуникација и сценарија за пресметување на работ. Во моментов, тој се применува во паметни камери, камери за видео конференции, опрема за препознавање лица и други производи.






We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept